Сорбційні властивості щодо йонів токсичних металів природних алюмосилікатних мінералів України з адсорбованим полі[8-оксихінолінметакрилатом] - Гаманюк Марина Олександрівна (My University, 2021)
Дана робота присвячена адсорбції полі[8-оксихінолінметакрилату] на поверхні вермикуліту, кліноптилоліту Тушинського родовища та сапоніту Ташківського родовища і дослідженню сорбційних властивостей синтезованих композитних матеріалів щодо йонів Pb(ІІ), Cd(ІІ), Cu(ІІ) та Fe(ІІІ).