Протестні настрої сучасного українського суспільства та фактори їх виникнення - Жикуліна, Валерія Станіславівна (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2020)
У даній дипломній роботі розглядаються протестні настрої та фактори їх виникнення. Аналізуються етапи виникнення протестних настроїв, детально вивчається роль соціальних рухів у формуванні протестних настроїв, аналізуються соціологічні підходи до розгляду протестних настроїв. Окремо розглядаються макро-економічні передумови виникнення протестних настроїв, а також аналізуються суспільно-політичні фактори впливу на протестні настрої. Також у рамках дипломної роботи проводиться емпіричне дослідження аналізу протестної активності в соціальних мережах.

In this diploma protest moods and factors of their occurrence are being analyzed. The stages of the emergence of protest moods are analyzed, the role of social movements in the formation of protest moods is studied in detail, sociological approaches to the consideration of protest moods are reviewed. The macroeconomic prerequisites for the emergence of protest moods are considered separately, and the socio-political factors affecting protest moods are also analyzed. Also, as part of the diploma, an empirical study of the analysis of protest activity in social networks is held.
Protest moods of modern Ukrainian society and factors of their occurrence