Застосування картографічних матеріалів в навчальному курсі: «Фізична географія материків та океанів» для 7 класу ЗЗСО - Кусливий Богдан Володимирович (My University, 2024)
Мета кваліфікаційної роботи лежить у розробці та обґрунтуванні методики ефективного використання картографічних матеріалів у навчальному курсі «Фізична географія материків та океанів» для учнів 7 класу та опитуванні учнів та вчителів про використання картографічних матеріалів на уроках та в позаурочний час, поради вчителів і зауваження учнів дозволять, покращити навчальний процес, допоможе підвищити рівень засвоєння навчального матеріалу та розвитку географічної грамотності дітей. Об’єктом дослідження є навчальний процес з фізичної географії у 7 класі ЗЗСО, а саме тема «Євразія» з розділу «Материки північної півкулі». Предметом дослідження є методика застосування картографічних матеріалів в навчальному курсі «Фізична географія материків та океанів». Вивчено існуючі методики використання картографічних матеріалів у шкільному курсі географії. Описано специфіку курсу «Фізична географія материків та океанів» для 7 класу. Встановлено критерії ефективного використання картографічних матеріалів у навчальному процесі. Проаналізовано досвід використання картографічних матеріалів у навчальних закладах. З’ясовано вплив картографічних матеріалів на рівень засвоєння знань та мотивацію учнів. Розроблено рекомендації щодо інтеграції картографічних матеріалів у навчальний процес з фізичної географії материків та океанів.
Keywords: фізична географія; картографічні матеріали; навчальний процес; материки