Інтелектуальний програмний модуль виявлення аномалій на основі аналізу мережевого трафіку - Кліменкова Ніна Анатоліївна (My University, 2022)
У результаті виконання дипломної роботи було отримано інтелектуальний веб-додаток з для виявлення аномалій у мережевому трафіку. Проведено аналітичний огляд дипломної роботи. Проаналізовано існуючі підходи, рішення та результати, що досягнуто на даний момент часу. Проаналізовані існуючі методи та підходи щодо проблеми аналізу системи на ураження.Проведено функціональний аналіз, визначено вимоги до застосунку. Розроблено архітектуру застосунку, визначено зв’язки між компонентами розробленої системи. Розроблено застосунок із використанням мов програмування Python та фрейморка React.js, та створено документацію для користувача. Таким чином, даний застосунок можна буде в подальшому використовувати у компаніях, які дбають про безпеку та конфіденційність даних та прагнуть завчасно реагувати на небезпеку. З технічної точки зору даний застосунок можна покращити шляхом оптимізації коду та залученню нових методів класифікації, що в подальшому підвищить швидкість реагування на небезпеку. Точність моделі в результаті балансування та обробки даних була підвищена не на значний відсоток, але загальна тенденція така, що усунення недоліків допомагало підвищувати точність.