Побудова геологічної моделі Червонопартизанського підземного сховища газу на основі даних геофізичних досліджень свердловин та сейсмічних досліджень - Шульгін, Сергій Сергійович (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2025)
Кваліфікаційна робота присвячена деталізації структури критично важливої для України і усього світу ланки нафтогазової галузі – підземного сховища газу. Основним завданням роботи було розширення старої структурно-тектонічної моделі Червонопартизанського ПСГ. Побудова моделі відбувалася в програмному забезпеченні Petrel. Моделювання включало інтерпретацію даних ГДС та сейсмічних досліджень. Результати дали змогу виділити корисні для експлуатації під ПСГ пласти. Були надані рекомендації до дорозвідки Червонопартизанської структури в нових горизонтах та визначений подальший напрямок розвитку ПСГ.

The thesis is devoted to detailing the structure of an underground gas storage facility, which is critically important for Ukraine and the entire world. The main objective of the thesis was to expand the old structural-tectonic model of the Chervonopartizansky gas storage facility. The model was constructed using Petrel software. The modeling included interpretation of geophysical well logging and seismic studies. The results made it possible to identify formations useful for exploitation under the UGS. Recommendations were provided for further exploration of the Chervonopartizanskaya structure in new horizons, and the further direction of development of the UGS was determined.
Construction of a geological model of the Chervonopartizansky underground gas storage facility based on data from geophysical well logging and seismic surveys
Keywords: ПСГ; ГДС; моделювання; сейсмічні дослідження; горизонти; UGS; well logging; modeling; seismic studies; horizons.