Моделі прогнозування мережевої безпеки - Золотарьов Кирило Михайлович (My University, 2023)
У кваліфікаційній магістерській роботі досліджено сучасні загрози інформаційній безпеці, методи їх вирішення за рахунок ідентифікації на основі системних методів, а також на основі концепцій машинного та глибоко навчання. Проведено експериментальний аналіз наявних варіантів систем виявлення вторгнень на основі вищезазначених концепцій та їх оцінку. Запропоновано комбіновану модель для виявлення аномалій, алгоритм її впровадження у процеси виявлення вторгнень, а також наведено рекомендації щодо правильної оцінки ефективності будь-якої з обраних систем та способів їх впровадження. Наукова новизна: запропоновано модель, що поєднує згорткову, глибоку нейронну мережу з нейромережею довгострокової короткочасної пам’яті для покращення показників ефективності та точності класифікації.