Методика розробки інтегрованих уроків з географії та їх ефективність - Димитров Віталій Віталійович (My University, 2024)
Мета даної роботи полягає у розробці методики інтегрованих уроків з географії та оцінці їх ефективності у навчальному процесі, що дозволить визначити ступінь впливу інтегрованих уроків на підвищення якості знань учнів та розвиток їх критичного мислення. Об'єкт дослідження – інтегроване навчання. Предмет дослідження – методика розробки інтегрованих уроків з географії та їх застосування у шкільному навчанні. Сучасна освітня парадигма вимагає інноваційних підходів до навчання, які сприяли б залученню учнів та покращенню розуміння ними складних і мультидисциплінарних знань. В умовах стрімкого розвитку інформаційних технологій та зростання обсягів доступної інформації, традиційні методи навчання часто виявляються недостатньо ефективними для формування системного мислення у школярів. В цьому контексті, інтегровані уроки, що об'єднують знання з різних дисциплін, стають не лише актуальними, але й необхідними для адаптації освітнього процесу до потреб сучасного суспільства.
Keywords: інтегроване навчання; інтегровані уроки; географія