Колективне управління майновими авторськими та суміжними правами за цивільним законодавством України - Щерба Любов Романівна (My University, 2013)
Дисертація присвячена дослідженню інституту колективного управління майновими авторськими і суміжними правами за цивільним законодавством України. Доводиться доцільність розуміння колективного управління в таких значеннях як діяльність, суб’єктивне право, правовий інститут і правовідносини щодо колективного управління майновими правами суб’єктів авторського права і суміжних прав. Обґрунтовується розуміння поняття організації колективного управління як юридичної особи, створеної суб’єктами авторського права і (або) суміжних прав в організаційно-правовій формі господарського товариства або непідприємницького товариства і сертифікованої відповідно Закону. Ключові слова: колективне управління майновими авторськими і суміжними правами; організація колективного управління майновими авторськими і суміжними правами; автор, виконавець.
Collective management of copyright and related rights under civil legislation of Ukraine