Розвиток лідерських компетенцій фахівців в ІТ-сфері - Рассоха, Анна Олексіївна (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2025)
Наукова новизна: вперше розроблено та апробовано авторську методику розвитку лідерських компетенцій в IT-сфері; уточнено психологічні критерії та показники оцінки лідерських компетенцій у сучасних умовах; розроблено програму розвитку лідерських компетенцій фахівців в IT сфері. Практичне значення роботи: результати дослідження можуть бути використані: - у системі професійної підготовки та підвищення кваліфікації IT-менеджерів; - для розробки корпоративних програм лідерського розвитку; - у діяльності HR-спеціалістів, бізнес-тренерів і психологів для діагностики та формування лідерського потенціалу персоналу.
Keywords: лідерство; лідерські компетенції; ІТ-сфера