Традиційне мистецтво Ірану - Левчин, Ірина Дмитрівна (My University, 2023)
Навчальний посібник розрахований на студентів закладів вищої освіти України, де перська мова викладається як основна або друга східна мова, а також східних факультетів та відділень, у навчальному плані яких курс лінгвокраїнознавства Ірану є одним з освітніх компонентів підготовки фахівців із перської мови і літератури. Крім того, він також може бути цікавим для студентів мистецьких та суміжних культурознавчих спеціальностей. Посібник складається з трьох розділів, присвячених загальному огляду мистецтва Ірану, архітектурі та народним художнім промислам цієї країни. Додатково вміщено питання до кожного розділу, перськомовні тексти та глосарій для самостійного вивчення лексики, яка відноситься до теми традиційного мистецтва Ірану. У навчальному плані підготовки бакалаврів НН інституту філології КНУ імені Тараса Шевченка за спеціальністю 035.067 «східні мови та літератури (переклад включно), перша – перська» ОП «Перська мова і література та переклад, англійська мова» матеріал посібника може бути використаний під час викладання дисциплін «Лінгвокранознавство Ірану», «Основи перської лінгвокультурології», «Культура і мистецтво Ірану» та ін. Посібник багато ілюстрований і стане в нагоді всім, хто в Україні вивчає перську мову, історію та культуру Ірану, цікавиться традиційним мистецтвом цієї країни та прагне збагачення знань у відповідній галузі.
Traditional Art of Iran
Keywords: традиційне мистецтво ірану; traditional art of Iran