The Events 1968 and 1989 in Czechoslovakia: Problems of Interpretation - Мотрук С. (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2010)
The article deals with some debatable aspects of events of the Prague spring 1968 and "velvet revolution" 1989 in Czechoslovakia, problems of interpretation of their essence in modern domestic and foreign historiography.

В статті проаналізовано дискусійні аспекти подій Празької весни 1968 р. та "оксамитової революції" 1989 р. в Чехословаччині, проблеми тлумачення їх сутності в сучасній вітчизняній та зарубіжній історографії.
Події 1968 та 1989 рр. в Чехословаччині: проблеми інтерпретації