Цифрові та процесуально-криміналістичні стандарти документування злочинів проти людяності в діяльності Служби безпеки України - Микола Погорецький (Алерта, 2025)
Документування злочинів проти людяності, вчинених у ході збройної агресії рф проти України, є одним із ключових напрямів діяльності органів сектору безпеки та правосуддя, зокрема Служби безпеки України. Саме від ефективності та достовірності цієї роботи залежить не лише майбутнє судове переслідування винних у вчиненні таких злочинів у міжнародних юрисдикціях, а й формування історичної пам’яті, відновлення справедливості для жертв і зміцнення міжнародного правопорядку.
Keywords: геноцид; злочин проти людяності; цифрові та процесуально-криміналістичні стандарти