Ландшафтно-екологічний аналіз для організації естетично привабливої екологічної зеленої зони учбового закладу на прикладі географічного факультету Київського Національного Університету імені Тараса Шевченка - Гуцова Поліна Ігорівна (My University, 2023)
Проведено ландшафтно-екологічне зонування території та виділено такі екологічні ніші ландшафтного дизайну: примагістральні буферні ландшафти, зони суцільного дорожнього покриття, паркові ландшафти, алейні насадження та ландшафти відкритих просторів. Композиція природних і декоративних рослин для антропогенного сталого ландшафту досліджуваної території була сформована відповідно до екологічних умов ділянки і включає ряд дерев, чагарників, вересових і трав'янистих рослин. Розроблено проект ландшафтного дизайну для озелененого відкритого простору поблизу будівлі географічного факультету. Проект включає передпроєктні дослідження, розробку технічного завдання, функціональне зонування, ескізи в формальному та ландшафтному стилях, опис концепції ландшафтного проєтку та джерел надхнення, генеральний та дендрологічний плани, розбивочне креслення та візуалізацію фрагментів запроєктованої ділянки. Найважливішою умовою підбору рослин для дендрологічного плану було урахування екологічних умов ділянки.