PSYCHOLOGICAL FACTORS OF POSITIVE IMAGE DEVELOPMENT OF YOUNG TEACHER OF THE PEDAGOGICAL INSTITUTE - Байда, С. (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2019)
The research results of psychological factors which form the positive image of young teacher of pedagogical institutes are highlighted in the article. The image of teachers is interpreted as the purposefully formed, which determines interactive description of external and internal side of personality of teacher that influences on efficiency of his professional activity. Such basic psychological factors of its successful development are distinguished: attractive appearance, effective use of verbal and unverbal means of intercourse, internal accordance of "I'm" character to the selected profession. Key words: psychological factors, development, positive image, young teacher, pedagogical institution.

Наведено результати дослідження психологічних чинників формування позитивного іміджу молодого викладача педагогічного ВНЗ. Імідж викладача ВНЗ трактується як цілеспрямовано сформований образ, який визначає інтерактивну характеристику зовнішнього і внутрішнього змісту особистості педагога, що впливає на ефективність його професійної діяльності. Виокремлено такі основні психологічні чинники його успішного формування: привабливий зовнішній вигляд, ефективне використання вербальних та невербальних засобів спілкування, внутрішня відповідність до образу "Я" обраної професії. Ключові слова: психологічні чинники, формування, позитивний імідж, молодий викладач, педагогічний ВНЗ.
ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ ПОЗИТИВНОГО ІМІДЖУ МОЛОДОГО ВИКЛАДАЧА ПЕДАГОГІЧНОГО ВНЗ