The Measurability of Controlling Performance - Laval, V. (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2017)
The urge to increase the performance of company processes is ongoing. Surveys indicate however, that many companies do not measure the controlling performance with a defined set of key performance indicators. This paper will analyze three categories of controlling key performance indicators based on their degree of measurability and their impact on the financial performance of a company. Potential measures to optimize the performance of the controlling department will be outlined and put in a logical order. The aligning of the controlling activity with the respective management expectation will be discussed as a key success factor of this improvement project.

Прагнення підвищити продуктивність процесів компанії триває. Дослідження показують, однак, що багато компаній не вимірюють контролюючу роботу з певним переліком ключових показників ефективності. У статті проаналізовані три категорії контролю ключових показників ефективності залежно від їх ступеня вимірності та їхній вплив на фінансові показники компанії. Потенційні заходи з оптимізації продуктивності контрольного відділу викладені і поставлені в логічному порядку. Вирівнюючи контролюючу діяльність із відповідним очікуванням управління, як один із ключових чинників успіху цього проекту, обговорено удосконалення.
Вимірність управління продуктивністю
Keywords: controlling; management accounting; controlling performance indicators; controlling role model; контроль; управлінський облік; контрольні показники ефективності; контроль ролі моделі