Географія соціальних негараздів: становлення науки в Україні - Білецький, М. І.; Котик, Л. І. (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2012)
Розглянуто історію становлення географії соціальних негараздів в Україні. Узагальнено найважливіші напрацювання із даної дисципліни за роки незалежності держави. Проаналізовано внесок українських вчених початку ХХ ст. в сфері географії соціальних негараздів.

Рассмотрено историю становления географии социального неблагополучия в Украине. Обобщено самые важные наработки с данной дисциплины за годы независимости страны. Проанализировано вклад ученых начала ХХ в. у сферу географии социального неблагополучия.

History of standing geography of social problems in Ukraine is regarded. The most important works at this discipline during state independency years are summarized. Input of Ukrainian scientists at beginning of XX century in geography of social problems is analyzed.
Keywords: географія соціальних негараздів; злочинність; наркоманія; бідність; география социального неблагополучия; преступность; наркомания; бедность; geography of social problems; criminality; narcoticality; poverty