Використання ГІС для оцінки потенціалу нікелевих родовищ в Канаді - Дегтяр Надія Віталіївна (My University, 2023)
У магістерській роботі проведений аналіз геолого-геофізичних та геохімічних даних та застосована візуалізація за допомогою геоінформаційних систем для виявлення потенційних зон розташування нікелевих руд на території Канади. Об’єкт досліджень: Геологічні дані та ГІС. Предмет досліджень: використання геоінформаційних систем та аналізу геолого-геофізичних та геохімічних даних для визначення потенціалу території Канади щодо розташування нікелевих родовищ. В ході роботи опрацьовано використання ГІС для аналізу та візуалізації геолого-геофізичних та геохімічних даних. Інтегровано ГІС з алгоритмами машинного навчання для виявлення прихованих закономірностей та взаємозв'язків та застосовано моделі нейронної мережі для пошуку потенційних зон нікелевих руд. Ключові слова: ГІС, нікелеві родовища, Канада, геофізичні дані, геологічні дані, структурні дані, сейсмічні дані, інтегровані моделі.