Діазокетони як перспективні синтони у синтезі тіазолів - Андрієнко Андрій Андрійович (My University, 2022)
У роботі адаптовано процедуру синтезу діазокетонів з α-амінокислот методом діазотування у проточному реакторі за допомогою діазометану. Підібрано оптимальні умови для синтезу діазометану у лабораторних умовах, що дозволило провести синтез у мультиграмових кількостях 190-205 грамів та з високими виходами 68-92%.