Застосування теорії ігор у задачах штучного інтелекту для моделювання переможної гри в шашки - Голійчук Дмитро (My University, 2023)
Об’єктом роботи є алгоритми теорії ігор та машинного навчання, гра «Міжнародні шашки». Метою роботи є дослідження алгоритмів теорії ігор для моделювання переможної гри у шашках. Методи розроблення: математичне моделювання, алгоритми теорії ігор. Інструменти розроблення: мова програмування Python, середовище програмування PyCharm. Результати роботи: проаналізовано алгоритми теорії ігор, які застосовні для моделювання переможної гри у шашках, розроблено застосунок з використанням вибраного алгоритму, проаналізовано роботу застосунку. Розроблений застосунок може використовуватися гравцями у шашки для створення більш складної для них гри, у теорії ігор та машинному навчанні для розвитку наявних способів моделювання виграшних ходів у шашках. Ключові слова: ТЕОРІЯ ІГОР, МІНІМАКС, АЛЬФА-БЕТА ВІДСІЧЕННЯ, ГЕНЕТИЧНИЙ АЛГОРИТМ, МАШИННЕ НАВЧАННЯ, НАВЧАННЯ З ПІДКРІПЛЕННЯМ, ГРА «МІЖНАРОДНІ ШАШКИ», JMESPATH.