Концепт толерантність у дискурсі спецслужб (на матеріалі англійської, німецької, російської, української мов) - Юдко Людмила Віталіївна (My University, 2016)
Дисертація присвячена дослідженню концепту ТОЛЕРАНТНІСТЬ у дискурсах спецслужб на матеріалі офіційних ресурсів спецслужб Великої Британії, Німеччини, Росії, України. У роботі визначено параметри дискурсу толерантності та охарактеризовано його роль в інституційних комунікаціях, зокрема комунікаціях спецслужб, проаналізовано спільні та відмінні риси концепту ТОЛЕРАНТНІСТЬ у мовах, що досліджуються, визначено складники концепту ТОЛЕРАНТНІСТЬ СПЕЦСЛУЖБ, доведено дискурсоутворювальну роль концептуальної парадигми ІНТОЛЕРАНТНІСТЬ – ТОЛЕРАНТНІСТЬ – НУЛЬОВА ТОЛЕРАНТНІСТЬ у комунікаціях спецслужб із громадянським суспільством.