Онлайн фокус-групи як метод вивчення оцінки студентами освітніх програм в умовах карантину - Бодунов, Вадим Русланович (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2020)
Виходячи з результатів даної роботи та дослідження, можна зробити такі висновки: фокус-групові інтерв’ю / опитування є унікальним соціологічним якісним методом, який за своїм призначенням відрізняється від усіх інших групових методів. Головна мета фокус-груп — дізнатися думки респондентів стосовно конкретних проблем та, власне, пояснити поведінку/вербальні та невербальні реакції/соціально-психологічні взаємодії/вибір/погляди учасників. Також специфіка ФГ доведена як на теоретичному рівні (врахування групової динаміки та групового впливу; поєднання прийомів глибинного інтерв’ю та методу спостереження (як включеного, так і невключеного), так і на практичному (унікальний процес підготовки та проведення фокус-груп).
Keywords: фокус-групи; онлайн фокус-групи; освітні програми; focus groups; online focus groups; educational programs