Нові поліфункціональні піразольні ліганди для синтезу координаційних полімерів - Лутфуллін, Дмитро Максимович (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2021)
У даній роботі проведено синтез 3,5-ди(піразол-4-іл)-4-нітропіразолу та біс-триметинієвого похідного 4-нітропіразолу, отримано монокристали данних сполук. Виконано кристалографічне дослідження, в рамках якого визначено данні стосовно геометрії цих сполук та основні кристалографічні параметри. Уточнено кристалічні структури, визначено заселеності різних позицій у випадку наявності розупорядкування.
Keywords: Піразольні ліганди; поліфункціональні ліганди; координаційні полімери; синтез лігандів; гетероциклічні сполуки; пірозол; конструювання координаційних структур; синтетичні стратегії