DIFFERENTIATON OF “INTERNATIONAL CULTURAL COOPERATION”, “CULTURAL DIPLOMACY” AND “PUBLIC DIPLOMACY” CONCEPTS IN POLITICAL SCIENCE - Tkach, Т; Яковенко, Н; Ткач, Т (Навчально-науковий інститут міжнародних відносин КНУ імені Тараса Шевченка, 2022)
The article deals with the concepts of "international cultural cooperation", "cultural diplomacy" and "public diplomacy" which are not identical. Cultural and public diplomacy are noted to have clearly determined goals, aimed at ensuring national interests. It is emphasized that international cultural cooperation, in contrast to cultural relations, does not arise spontaneously, but as the result of purposeful actions of subjects. The tools of public diplomacy are mentioned to aim at the public in other countries, while cultural diplomacy targets the governments. It was determined that international cultural cooperation can be carried out both on bilateral and multilateral basis. Attention is paid to development of international cultural cooperation to maintain peace, based on understanding of the peculiarities of cultures of other states.

В статті доведено, що поняття «міжнародне культурне співробітництво», «культурна дипломатія» та «публічна дипломатія» не є тотожними.   Відзначається, що у культурної та публічної дипломатії наявні чітко детерміновані цілі, які полягають у забезпеченні національних інтересів. Наголошується, що міжнародне культурне співробітництво, на відміну від культурних відносин, не виникає органічно, а є результатом цілеспрямованих дій суб’єктів.  Відзначається, що інструменти публічної дипломатії направлені на громадськість інших країн, натомість культурна дипломатія таргетує уряди інших країн. Визначено, що міжнародне культурне співробітництво може здійснюватися як на двосторонній, так і на багатосторонній основі. Акцентується увага на необхідності розвивати міжнародне культурне співробітництво для підтримання миру, заснованому на розумінні особливостей культур інших держав.
ВІДМІННОСТІ МІЖ ПОНЯТТЯМИ «МІЖНАРОДНЕ КУЛЬТУРНЕ СПІВРОБІТНИЦТВО», «КУЛЬТУРНА ДИПЛОМАТІЯ» ТА «ПУБЛІЧНА ДИПЛОМАТІЯ» В ПОЛІТОЛОГІЧНІЙ НАУЦІ