Геоекологічні проблеми використання водних ресурсів геосистеми річкового басейну Південного Бугу - Шулякова Марина Григорівна (My University, 2021)
У роботі розглянуто фізико-географічні особливості басейну р. Південний Буг та виділено територіальні та функціонально-природокористувальні підсистеми басейнової геосистеми з метою вивчення територіальної диференціації господарської діяльності в межах басейну. Проведено оцінку ступеня забруднення та якісті поверхневих вод басейну.