Соціальне явище бездомності крізь призму соціоструктурного і технологічного підходів - Прийма Микита Михайлович (My University, 2020)
Кваліфікаційній роботі присвячено проблемі громадян, які за різних причин втратили свої домівки та набули статусу осіб без певного місця проживання. Аналізуються об’єктивні та суб’єктивні фактори поширення бездомності як соціального явища в умовах системної кризи українського суспільства. Досліджено вплив бездомності на фізичний та психічний стан людини. Обґрунтовується зв'язок між станом бездомності особи та її виключенням із системи суспільних відносин. Запропоновано можливі напрями соціальної роботи з реінтеграції бездомних за допомогою створення трудових поселень. Ключові слова: безпритульні діти, бездомні особи, реінтеграція, соціальні послуги, методологія.