Візуальність і аудіальність як умови формування людського суб’єкта: досвід постструктуралізму - Копаньова Марія Олександрівна (My University, 2023)
Мета цього дослідження полягає у тому, щоби ґрунтовно увиразнити необхідність візуального і акустичного для процесу становлення суб’єктності людини на методологічних засадах постструктуралізму. Об’єкт дослідження становить влаштованість чуттєвих структур людини (людського суб’єкта). Предмет дослідження – оптичний та акустичний виміри суб’єктогенезу. У ході виконання роботи досліджено тяглість історико-філософського обґрунтування оптичного та акустичного досвідних вимірів; розглянуто формування людського суб’єкта крізь презентовану постструктуралістським дискурсом концепцію суб’єктогенезу; розглянуто формування суб’єкту з огляду на чуттєві аспекти візуального та аудіального, спираючись на досвід феноменології і структуралізму.