Система багатофакторної автентифікації та об’єктового контролю на малому підприємстві - Панасєйко, Марія Олександрівна (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2025)
Пояснювальна записка кваліфікаційної роботи складається зі вступу, трьох розділів, загальних висновків, списку використаних джерел та додатків. Основний текст займає 60 сторінок, включає в себе зміст, вступ, три розділи кваліфікаційної роботи, висновки та список джерел. Крім того, робота містить 1 додаток із загальною кількістю сторінок 2. У пояснювальній записці кваліфікаційної роботи міститься 9 рисунків і 10 таблиць. Метою роботи є формування комплексного підходу до побудови системи фізичного доступу з використанням сучасних методів ідентифікації, біометричних технологій та засобів відеоспостереження. Для досягнення зазначеної мети поставлено наступні завдання: ● проаналізувати існуючі технології та підходи до автентифікації осіб при доступі до контрольованих об’єктів; ● визначити функціональні та нефункціональні вимоги до системи; ● сформувати архітектуру системи багатофакторної автентифікації з використанням камер відеоспостереження та алгоритмів розпізнавання обличчя; ● розробити структуру бази даних та алгоритми підтримки прийняття рішень у випадках спірних або нестандартних ситуацій. Об’єктом дослідження є процес організації системи контролю доступу на об’єктах підприємницької діяльності. Предметом дослідження є технічні та алгоритмічні засоби автентифікації ідентичності особи під час проходження через систему фізичного контролю доступу. Практичною цінністю отриманих результатів є можливість впровадження розроблених рішень на невеликих підприємствах.
Keywords: ідентифікація; автентифікація; багатофакторна система; контроль доступу; розпізнавання обличчя; відеоспостереження; база даних; охоронна система; безпека підприємства