Особливості вираження таксисних значень у поліпредикативних конструкціях - Русакова, О. В. (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2012)
У статті розглянуто прості речення, ускладнені дієприслівниковими компонентами, як поліпредикативні конструкції з вторинною предикацією, здійснено аналіз таксисних значень та визначено найпродуктивніші типи таксису в українській мові.

Simple sentences, which are complicated by the participle components, as polipredicative constructions with secondary predication are examined in this article. The analysis of taxis values is made and productive types of taxis in Ukrainian are determined here.
Peculiarities of the taxis’ expression in the polipredicative constructions with the secondary predication
Keywords: поліпредикативні конструкції; вторинна предикація; рівнорядний-нерівнорядний таксис; polipredicative constructions; secondary predication; equal-unequal taxis