Silica gels chemicaly modefied by tiourea and aminotiourea grups to recovery and mesuring a trace amounts of mercury - Трохимчук, А.; Гудима, Н.; Горда, Р. (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2013)
The optimum conditions of extraction and concentration of trace amounts of mercury (II) on the surface of silica gels, chemically modified by the thiourea or the aminotiourea, have been researched. The color intensity of complexes with Myhler's thioketone in the prepared samples was determined using an office scanner. It has been shown new possibility of determining the trace of mercury (II) in water.

Досліджено та встановлено оптимальні умови вилучення та концентрування мікрокількостей ртуті(ІІ) на поверхні силікагелів, хімічно модифікованих тіосечовинними та амінотіофенольними групами. Показана можливість визначення мікрокількостей ртуті(ІІ) у вигляді різнолігандного комплексу з тіокетоном Міхлера на поверхні досліджуваних сорбентів з використанням офісного сканеру та комп'ютерних програм цифрової обробки зображень для числової оцінки інтенсивності забарвлення одержаних комплексних сполук.
Силікагелі, хімічно модифіковані тіосечовинними та амінотіофенольними групами, для вилучення та визначення мікрокількостей ртуті
Keywords: mercury; concentration; silica gels; ртуть; концентрування; силікагелі; -