Визначення дати втрати працездатності внаслідок нещасного випадку чи професійного захворювання - Кучма, Ольга Леонідівна (ВГОІ «Інститут реабілітації та соціальних технологій», ПВГОІ «ІР СТ Україна»., 2013)
У даній статті досліджуються питання визначення дати втрати працездатності внаслідок нещасного випадку чи професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності. Автором аналізується чинне законодавство та судова практика, запропоновано зміни до порядку встановлення дати втрати працездатності, яка буде визначатися не датою надходження документів до МСЕК, а датою настання страхового випадку

In this article the questions of determination are probed to give the losses of capacity as a result of accident or professional disease, which entailed the loss of capacity. An author is analyse a current legislation and judicial practice, it is offered change to the order of establishment to give loss of capacity, which will be determined the not date of receipt of documents to MSEK, but date of offensive of accident insured.
Data determination losses of capacity as a result of accident or professional disease
Keywords: дата втрати працездатності; нещасний випадок; професійне захворювання; МСЕК; date of loss of capacity; accident; professional disease; MSEK