Геоекологічні дослідження полтавської області України та міста Полтави - Коломієць, Георгій (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2025)
В роботі окреслені мета, головні завдання, науковий об’єкт, предмет, методи та підходи дослідження. Розкривається природна основа Полтавської області України та ступінь її антропізацїї. Відмічаються особливості структурно-функціональної організації міста Полтави. Досліджуються міські геосистеми різного функціонального призначення: житлові масиви, промислові об'єкти, комунально-складські бази, водогосподарські території, транспортна інфраструктура, рекреаційні зони. Звертається увага на вплив таких геосистем на міське довкілля й населення. Надається оцінка геоекологічній ситуації в Полтавській області України та вказуються напрями її оптимізації.
Geoecological Research of Poltava Region of Ukraine and Poltava City
Keywords: природні умови; структурно-функціональна організація; геоекологічна ситуація; оптимізаційні заходи