ПІДХОДИ ДО РОЗУМІННЯ ПОНЯТТЯ «КЕРІВНИК» В ТРУДОВОМУ ПРАВІ - Andreenkov, O. E. (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2020)
Стаття присвячена підходам до розуміння поняття «керівник» в трудовому праві, такожпроаналізовано поняття які визначенні на рівні законодавства. Наголошено на тому, що термін«роботодавець» в трудовому законодавстві вживається часто, проте його зміст був розкритийпорівняно недавно. У Кодексі законів про працю України під роботодавцем розуміється власникабо уповноважений ним орган, хоча дефініція терміну не надається і це дає можливістьговорити про те, що ототожнення термінів «роботодавець» і «керівник» – не допустиме, нелогічне та не обґрунтоване

An article on approaches to understanding the concept of "manager" in labor law, also analyzesthe concept that defines the levels of legislation. It is emphasized that the term "employer" in labor law isbecoming common, but its meaning has been disclosed relatively recently. In the Labor Code of Ukraine,the employer is the owner or his authorized body, as the definition of the term is not provided, and thissuggests that the identification of the terms "employer" and "manager" - is not allowed, not logical andnot wrapped.
APPROACHES TO UNDERSTANDING THE CONCEPT OF "MANAGER" IN LABOR LAW
Keywords: Key words: employer; manager; labor relations; labor legislation; owner or his authorized body.; Ключові слова: роботодавець; керівник; трудові відносини; трудове законодавство; власник або уповноважений ним орган