The Ways to Improve the Budgetary Instruments for Support of Economic Activities in Ukraine - Мєдвєдкова, Наталія Сергіївна (Хімічний факультет Київського національного університету імені Тараса Шевченка, 2015)
Розглянуто діючі бюджетні інструменти підтримки суб'єктів господарської діяльності в Україні. Узагальнено та проаналізовано досвід використання інструментів бюджетного стимулювання, а також обґрунтовано практичні рекомендації щодо їх застосування в Україні. Запропоновано напрями удосконалення бюджетних інструментів підтримки економіки в короткостроковій перспективі: реформування механізму державних гарантій; впровадження та розширення сфери бюджетного гранту; запровадження "податкових правил", щоб обмежити надання державної підтримки для окремих галузей економіки; надання бюджетних субсидій на підтримку створення нових або збереження існуючих робочих місць.

The current budget instruments for support of economic activities in Ukraine are considered. The experience of using of fiscal stimulus instruments, as well as reasonably practical recommendations for their application in Ukraine are overviewed and analyzed. It is suggested the following directions for improvement of budgetary instruments for support of the economy in the short term: reforming the mechanism of state guarantees; introduction and expansion of the scope of the budgetary grant; introduction of "fiscal rules" to limit the provision of state support for certain sectors of the economy; provision of budget subsidies for support of the creation of new jobs or save existing jobs.
Шляхи вдосконалення бюджетних інструментів підтримки суб'єктів господарської діяльності в Україні
Keywords: бюджетні інструменти; бюджетні гранти; бюджетні субсидії; державні гарантії; фіскальні правила; budgetary instruments; budgetary grants; government subsidies; state guarantees; fiscal rules