Територіальна організація мережі гірськолижних курортів України - Денисова, Д. О. (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2012)
На сучасному етапі розвитку туристичної галузі в Україні гірськолижний туризм стає одним з найпопулярніших видів активного відпочинку. На основі багатої ресурсної бази щороку відкриваються нові і вдосконалюються вже існуючі гірськолижні курорти, а кількість бажаючих бути залученими до цього виду відпочинку постійно зростає.

На современном этапе развития туристической отрасли в Украине горнолыжный туризм становится одним из наиболее популярних видов активного отдыха. На основе богатой ресурсной базы с каждым годом открывается все больше новых и совершенствуются существующие горнолыжные курорты, а количесво желающих стать частью этого вида отдыха постоянно увеличивается.

The present stage of development of touristic sphere in Ukraine demonstrate that ski tourism is becoming one of the most popular forms of recreation. Grounded on the rich resource base, the new ski resorts appear and the current ones are being improved every year. And the number of potential ski-tourists is rising dramatically.
Keywords: гірськолижний туризм; зимовий курорт; зона катання; лижний сезон; туристична інфраструктура; горнолыжный туризм; зимний курорт; зона катания; лыжный сезон; туристическая інфраструктура; mountain-skiing tourism; winter resort; skiing zone; skiing season; touristic infrastructure