Організаційно-методичне забезпечення управління інтелектуальним капіталом підприємства - Стасюк Олександр Дмитрович (My University, 2022)
Метою роботи є комплексне вивчення та узагальнення теоретикометодичних засад управління інтелектуальним капіталом підприємства та розробка практичних рекомендацій щодо його удосконалення Роботу присвячено питанням інтелектуального капіталу та особливостям його управління. У роботі обґрунтовано доцільність здійснення ефективного управління інтелектуальним капіталом підприємства. Систематизовано методичний інструментарій оцінювання інтелектуального капіталу. Визначено напрями вдосконалення управління інтелектуальним капіталом на ІТ-підприємстві ТОВ «Інфопульс Україна» та запропоновано ряд заходів щодо реалізації запропонованої стратегії розвитку інтелектуального капіталу в розрізі його видів.

The aim of the work is a comprehensive study and generalization of theoretical and methodological principles of intellectual capital management of the enterprise and the development of practical recommendations for its improvement. The work is devoted to issues of intellectual capital and features of its management. The expediency of effective management of intellectual capital of the enterprise is substantiated in the work. Methodological tools for intellectual capital assessment have been systematized. The directions of improvement of intellectual capital management at the IT enterprise of LLC "Infopulse Ukraine" are defined and a number of measures on realization of the offered strategy of development of intellectual capital in a cut of its kinds is offered.
Organizational and methodological support for the enterprise intellectual capital management
Keywords: інтелектуальний капітал; нематеріальні активи; управління інтелектуальним капіталом; інноваційна діяльність; структурний капітал; людський капітал; ринковий капітал; методи оцінювання інтелектуального капіталу; intellectual capital; intangible activation; management of intellectual capital; innovation; project capital; human capital; market capital; methods of valuation of intellectual capital