Моделювання впливу демографічної ситуації на економіку України - Кириченко Владислав Ігорович (My University, 2023)
Об’єкт дослідження: вплив демографічної ситуації на економіку України Мета дослідження: вивчення та моделювання взаємозв'язку між демографічною ситуацією та економікою України з метою розуміння й прогнозування їх взаємодії. Методи дослідження: аналіз статистичних даних, математичне моделювання, економетричні методи, аналітичне моделювання, економічний аналіз. Наукова новизна, теоретична значимість дослідження: розробка та застосування інтегрованої моделі, яка поєднує демографічні та економічні показники для вивчення впливу демографічної ситуації на економіку України. Дослідження спрямоване на розширення теоретичних знань про зв'язок між демографією та економікою, а також на покращення методології прогнозування соціально-економічного розвитку. Практична цінність: отримання результатів дослідження може бути використаною для розробки ефективних стратегій управління демографічними процесами та економічним розвитком в Україні. Результати дослідження можуть бути корисними для урядових органів, економічних аналітиків, соціологів та інших зацікавлених сторін у прийнятті рішень щодо економічної політики та соціального розвитку країни.

The work is interesting for economists, policymakers, and researchers who are interested in understanding the relationship between demographic indicators and the economic performance of Ukraine.
Modeling the Impact of Demographic Indicators on the Economy of Ukraine