Цифрова паяльна станція з акумуляторним живленням - Баумґартен Ґрета Ігорівна (My University, 2023)
В даній роботі розроблена цифрова паяльна станція на основі мікроконтролера ATmega8 (ATmega88). Як і промислові зразки, розроблена станція містить цифровий дисплей, який показує як параметри налаштування, так і поточну температуру паяльника. Головною відмінністю даної паяльної станції від промислових зразків є плавне регулювання напруги нагрівача паяльника, що, теоретично, має збільшити час його роботи, адже нагрівальний елемент не зазнає постійних термічних напружень. Звичайно, для кількісної оцінки ефекту від даного нововведення треба проводити додаткові випробування, які виходять за рамки дипломної роботи.