Тенденції розвитку географічної науки - Олійник, Ярослав (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2016)
17-20 травня 2016 року на базі природничо-географічного факультету Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського відбувся ХІІ з’їзд Українського географічного товариства під гаслом «Українська географія: сучасні виклики». На з’їзді затверджено нову редакцію Статуту Товариства, обрані члени Вченої ради, Президії Товариства, обрано Президента Українського географічного товариства. У роботі з’їзду взяли участь 230 делегатів та учасників провідних географів з наукових установ, вишів, середніх та інших освітніх закладів, проектних, вишукувальних, експертних установ та організацій з усіх регіонів України. Програма з’їзду включала пленарне та засідання секцій. Важливе місце посіла секція: «Методологічні проблеми географічної науки». Вчені України значну увагу присвятили сучасним завданням розвитку географічної науки.
Keywords: ХІІ з’їзд Українського географічного товариства