Рекомендації щодо оцінювання відповідності вимогам інформаційної безпеки для надавачів хмарних послуг - Торчило Анна Петрівна (My University, 2022)
В ході ї роботи було вирішено актуальну проблему щодо розробки схеми вимог оцінювання інформаційної безпеки, релевантної до надавачів хмарних послуг, та процедури проведення оцінки їх відповідності для легітимізації використання хмарних технологій в організаціях різних форм власності та сфер діяльності. Досліджено основні поняття технологій хмарних обчислень, їх різновиди та особливості функціонування. Проаналізовано загрози інформаційній безпеці, притаманні хмарним сервісам. Здійснений аналіз дає змогу зробити висновки, що вразливості традиційних інформаційних систем цілком можна екстраполювати на хмарну безпеку, а розглянуті загрози конгруентні з основними загальновідомими вимогами до захисту інформації.