Єврейська спадщина в Україні як ресурс для паломницького туризму: збереження та можливості промоції - Рощина, Єлизавета Олександрівна (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2025)
Актуальність дослідження єврейської спадщини в Україні як ресурсу для паломницького туризму зумовлена її значним історико-культурним потенціалом. Україна є батьківщиною численних видатних єврейських діячів, релігійних центрів і святинь, які приваблюють паломників з усього світу.Проте багато об’єктів єврейської спадщини потребують збереження, реставрації та популяризації, що робить питання їхнього використання у сфері туризму вкрай актуальним. Проаналізовано єврейську спадщину в Україні як ресурс для паломницького туризму, визначити її сучасний стан, перспективи використання та розроблено стратегії збереження й ефективної промоції.
Keywords: Єврейська спадщина; Паломницький туризм; Спадщина в Україні