Dichotomy "idealism – realism" and social studies in Great Britain in the first half of XX century - Ганцян, Р. (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2012)
The article analyzes semantic of words idealism and realism and modes of using them by British humanitarians during first half of XX century.

Проаналізовано семантику термінів "ідеалізм" та "реалізм" та способи їх вживання британськими соціогуманітаріями у першій половині ХХ ст.
Дихотомія "ідеалізм – реалізм" у контексті розвитку суспільствознавчих студій у Великій Британії першої половини ХХ ст.
Keywords: ідеалізм; реалізм; британська соціогуманітаристика; idealism; realism; British social sciences and humanities