Обгрунтування зон санітарної охорони водозабору МКП “Водоканал” м. Коростишів - Пустовойтова Марія (My University, 2023)
Метою даної роботи є розрахунок II-го поясу зони санітарної охорони на території водозабірної ділянки Коростишівського МКП “Водоканал” для забезпечення безпечного водопостачання м. Коростишів. Об’єктом дослідження є водоносний горизонт у тріщинуватій зоні кристалічних порід і їх кори вивітрювання на ділянці водозабору Коростишівського МКП “Водоканал”. Предметом дослідження є зони санітарної охорони для водоносного горизонту у тріщинуватій зоні кристалічних порід на зазначеній ділянці . В ході роботи визначено загальні геологічні та гідрогеологічні умови досліджуваної ділянки. Проведено аналіз та оволодіння розрахунковими методами для визначення меж зон санітарної охорони. Розрахунок II-го поясу зони санітарної охорони для ізольованого, необмеженого пласта без урахування руху підземних вод (в умовах ариезіанського басейну). Розрахунок II-го поясу зони санітарної охорони для ізольованого, необмеженого пласта з урахуванням руху підземних вод (в умовах ухилу потоку).