Розробка автоматизованої системи керування БПЛА - Дейнега, Владислав Олександрович (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2021)
Безпілотні літальні апарати є перспективною і технологією що швидко розвивається. БПЛА використовуються як для створення карт місцевості, моніторингу сільськогосподарської і промислової діяльності, як і для військових і навіть аматорських цілей. Тому для успішної реалізації роботи потрібно було розв’язати наступні задачі: - Проаналізовано сучасні підходи до побудови систем керування БПЛА та обрано єдиний, що відповідає математичній моделі. - Запропоновано метод побудови в середовищі моделювання автоматизованої системи керування БПЛА. - Побудовано систему керування квадрокоптера. - Розроблено систему керування квадрокоптера.
Keywords: Система управління; математична модель; моделювання; квадрокоптер; під-регулятор; симуляція; MATLAB simulink