Організація управління в територіальних громадах: сучасний вимір - Носко Анатолій Анатолійович (My University, 2024)
У першому розділі розглядаються теоретичні основи, визначення територіальних громад і аналіз світового досвіду управління, а також особливості розвитку сучасних громад. Другий розділ зосереджений на сучасних вимогах і механізмах управління, включаючи вплив реформ, інструменти підвищення ефективності управління та роль громадської участі. Третій розділ присвячений розвитку та вдосконаленню систем управління, використовуючи зарубіжний та вітчизняний досвід для оптимізації управлінських процесів в умовах сучасних викликів.

The first section examines the theoretical foundations, definitions of territorial communities, analysis of global management experience, and the characteristics of modern communities. The second section focuses on contemporary management requirements and mechanisms, including the impact of reforms, tools for enhancing management effectiveness, and the role of public participation. The third section is dedicated to the development and improvement of management systems, using foreign and domestic experience to optimize management processes in the context of contemporary challenges.
Management Organization in Territorial Communities: Contemporary Dimension
Keywords: об’єднані територіальні громади; регіональна економіка; стратегія; управління; регіон; регіональний розвиток; інноваційний процес; соціально-економічний розвиток; державне регулювання; децентралізація; військові дії; consolidated territorial communities; regional economy; strategy; management; region; regional development; innovation process; socio-economic development; state regulation; decentralization; military actions