Social-psychological features of new forms of adult education - Tamara Тkach; Тамара Ткач (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2015)
The modern world is extremely acute problems of human development, regardless of age and status, and throughout her life. Inrecent years scientists have discovered that with age, intellectual abilities not only not weakened, but even improved. Therefore the older the topical problems of formation and development of own self, the ability to prove myself to myself and others, creating your own world, new forms of communication with others, things that have significance and value to a full human life. Thus, the motivation of adults to education in the twenty-first century have acquired a qualitatively new color.

В сучасному світі надзвичайно гостро постають проблеми розвитку людини незалежно від її віку та статусу і протягом усього її життя. Останніми роками вченими було виявлено, що з віком інтелектуальні здібності людини не тільки не послабляються, а навіть удосконалюються. Тому для людини старшого віку актуальності набувають проблеми формування та розвитку власної самості, вміння проявляти себе перед самою собою та іншими, творення власного світу, нових форм комунікацій з іншими, всього того, що мають вагомість і цінність для повноцінної життєдіяльності людини. Таким чином, мотивація дорослих до освіти в двадцять першому столітті набула якісно нового забарвлення.
Психологічні засади нових форм освіти дорослих
Keywords: інтелектуальні здібності; післядипломнаосвіта; мотивація дорослих до освіти; формальна освіта; когнітивні (інтелектуальні) працівники; "цифрові" працівники; інформаційні люмпен-пролетаріати; intellectual abilities; graduate education; motivation; adult education; formal education; cognitive (intellectual) workers ("cognitiv eworkers"); "digital" workers ("digitariat"); information of the lumpen-proletariat ("information underclass")