Комплексне планування просторового розвитку території територіальної громади на місцевому рівні: зміна підходів та економіко-географічне забезпечення - Баришполь Світлана Леонідівна (My University, 2024)
Об’єкт: процес комплексного планування просторового розвитку території територіальної громади на місцевому рівні. Предмет: критерії, які застосовуються під час комплексного планування на місцевому рівні. Мета: дослідити підходи планування територій територіальних громад на місцевому рівні в Україні. Проаналізовано законодавчі акти та процедуру розроблення комплексного плану просторового розвитку території територіальної громади; проаналізовано методику дослідження планування території; визначено аналітичне та геоінформаційне забезпечення розроблення комплексного плану; проаналізовано проєктні рішення комплексного плану просторового розвитку території Меджибізької територіальної громади; визначено проблемні аспекти та знайдено шляхи підвищення результативності комплексного планування.
Keywords: просторовий розвиток територі; територіальна громада; комплексне планування