Особливості резильєнтності та її вплив на психічні стани студентів в умовах військового стану - Остапчук Софія (My University, 2024)
В роботі були досліджені резильєнтність як властивість особистості та рівень тривоги, депресії та ПТСР у студентів в умовах військового стану. Було проаналізовано теоретичні підходи до визначення резильєнтності та її факторів, а також - ступінь впливу травматичних подій у студентів в умовах військового стану. В роботі використовувалить наступні методи дослідження: 1. Теоретичні – аналіз наукових джерел, узагальнення теоретичних підходів та систематизація наукових даних; 2. Емпіричні – опитування, психологічне тестування; 3. Математико-статистичної обробки даних – критерій кореляції Спірмена (r-Спірмена), дисперсійний аналіз ANOVА; інтерпретаційні – аналіз, синтез, систематизація отриманих даних, порівняння з результатами інших досліджень. В дослідженні прийняли участь 40 осіб студентів Київського національного університету ім. Тараса Шевченка, Київського столичного університету імені Б. Грінченка та Національного університету «Києво-Могилянська академія» різних спеціальностей та факультетів, віком 18-22 роки (з них 23 жіночої статті та 17 – чоловічої).