Нейротропні речовини - Гребіник, Дмитро Миколайович; Юет, Алевтина Сергіївна; Короткий, Олександр Григорович (My University, 2022)
Розглянуто основну термінологію та поняття, пов’язані із сутністю, класифікацією та дією нейротропних речовин на організм людини, а також особливості їх ідентифікації у рідинах тіла. Системно викладено основи нейробіології залежності від нейротропних речовин, також проаналізовано загальні молекулярні механізми формування такої залежності. Подано коротку характеристику основних класів нейротропних речовин на прикладі найбільш відомих їх представників. Для студентів біологічних, фармакологічних та медичних спеціальностей закладів вищої освіти.
Keywords: нейротропні речовини