Трудоресурсна ситуація Хмельницької області: сучасний стан та перспективи - Нич, Тетяна Василівна (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2016)
The purpose of the article is to identify the main trends in the formation of labor resource situation Khmelnitsky region and justification of conceptual principles of efficient use of manpower. Method. The used analytical, synthetic, deductive, inductive, statistical, monographic, comparative and geographical methods. Research results. The analyzed mechanical movement of the population. We characterize the level of economic activity, its employment by economic activity, identifying the problems of labor resource situation of the region and the proposed main directions of their solution. Scientific novelty consists in revealing the nature of labor resource situation and the peculiarities of its formation in the Khmelnitsky region. The practical significance of the paper is that the material used in the teaching of courses urboecology and landscape planning can be useful in the preparation of public hearings on the project of the territory.

Мета статті полягає у виявленні основних тенденцій формування трудоресурсної ситуації Хмельницької області та обґрунтуванні концептуальних засад ефективного використання трудових ресурсів. Методика. Використані аналітичний, синтетичний, дедуктивний, індуктивний, статистичний, монографічний, порівняльно-географічний методи. Результати дослідження. Проаналізований механічний рух населення. Охарактеризовано рівень економічної активності населення, його зайнятість за видами економічної активності, виявленні проблеми трудоресурсної ситуації області та запропоновані основні напрямки їх вирішення. Наукова новизна полягає у розкритті сутності трудоресурсної ситуації та особливостей її формування в Хмельницький області.. Практичне значення статті полягає в тому, що цей матеріал використовується при викладанні спецкурсів із урбоекології та ландшафтного планування, може бути корисним при підготовці громадських слухань з проекту організації території.
The Labor Resource Situation of Khmelnitskoy Regions: Current State and Prospects
Keywords: трудоресурсна ситуація; демографічні процеси; економічно активне населення; безробіття; зайнятість населення; labor resource situation; demographic processes; the economically active population; unemployment; employment