Перспективи розвитку рекреаційних ландшафтів Запорізької області - Бондарець, Д. С. (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2012)
Розглянуто перспективи розвитку рекреаційних ландшафтів, наявні проблеми рекреаційного природокористування. Наведено перелік заходів з оптимізації рекреаційного природокористування, напрямки розвитку, серед яких розвиток нових видів рекреації та туризму, залучення до рекреації територій не рекреаційного призначення.

Рассмотрены перспективы развития рекреационных ландшафтов, существующие проблемы рекреационного природопользования. Представлен перечень мероприятий по оптимизации рекреационного природопользования, направления развития, среди которых развитие новых видов рекреации и туризма, вовлечение в рекреацию территорий не рекреационного назначения.

The article considers the prospects of development of recreational landscapes, recreational existing problems are described. The list of measures to optimize recreational, areas of development, including development of new recreation and tourism, recreation areas involving not recreational use are proposed.
Keywords: рекреація; природокористування; охорона природи; антропогенні навантаження